Lactosevrije chocoladecake

 
Supertraktatie voor een speciale gelegenheid: snelle choco-cake zonder lactose.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
10personen
Prep Tijd
35minuten
Ingrediënten
  • 100 g bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • 8 g vanillesuiker
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 240 ml kraanwater
  • 140 g pecannoten
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom. Maak een kuil in het midden. Voeg de olie en azijn toe. Voeg al roerend het water toe. Meng de pecannoten erdoor.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Porties
10personen
Prep Tijd
35minuten
Ingrediënten
  • 100 g bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • 8 g vanillesuiker
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 240 ml kraanwater
  • 140 g pecannoten
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom. Maak een kuil in het midden. Voeg de olie en azijn toe. Voeg al roerend het water toe. Meng de pecannoten erdoor.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X