Double American classic

 
Barbecuefavoriet voor op een broodje, met een frisse komkommertopping en worcestershiresauce.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 1 stuks komkommer
  • 15 g dille (bakje 15 g)
  • 1 stuks rode ui
  • 100 ml azijn
  • 1/2 el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml kraanwater
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 8 stuks magere grillburgers
  • 8 tl worcestershiresauce
  • 8 plakken smeltkaas met cheddar
  • 1 stuks kropsla
  1. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de dille fijn en de ui in dunne ringen. Doe de komkommer, dille en de helft van de ui in een kom.
  2. Breng de azijn met de suiker, het zout en het water aan de kook. Schenk de hete dressing over de komkommer.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de broodjes en gril ze met de snijkant naar onderen 2 min. Gril de burgers in porties 4-6 min. Keer regelmatig. Beleg elke burger na het keren met de rest van de uienringen, 1 tl worcestershiresauce en 1 plak cheddarkaas. Houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Beleg de onderste helften van de broodjes met wat blaadjes kropsla, een burger, wat komkommer, kropsla, een burger en wat komkommer. Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een tapasprikker in. Serveer met de rest van de komkommer.

Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 1 stuks komkommer
  • 15 g dille (bakje 15 g)
  • 1 stuks rode ui
  • 100 ml azijn
  • 1/2 el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml kraanwater
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 8 stuks magere grillburgers
  • 8 tl worcestershiresauce
  • 8 plakken smeltkaas met cheddar
  • 1 stuks kropsla
  1. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de dille fijn en de ui in dunne ringen. Doe de komkommer, dille en de helft van de ui in een kom.
  2. Breng de azijn met de suiker, het zout en het water aan de kook. Schenk de hete dressing over de komkommer.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de broodjes en gril ze met de snijkant naar onderen 2 min. Gril de burgers in porties 4-6 min. Keer regelmatig. Beleg elke burger na het keren met de rest van de uienringen, 1 tl worcestershiresauce en 1 plak cheddarkaas. Houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Beleg de onderste helften van de broodjes met wat blaadjes kropsla, een burger, wat komkommer, kropsla, een burger en wat komkommer. Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een tapasprikker in. Serveer met de rest van de komkommer.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X