Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

 
Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 2 el oregano
  • 4 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitten
  • 275 g meergranenrijst
  • 600 g bladspinazie (zak à 300 g)
  1. Verwarm de bouillon. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken. Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 2 el oregano
  • 4 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitten
  • 275 g meergranenrijst
  • 600 g bladspinazie (zak à 300 g)
  1. Verwarm de bouillon. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken. Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X