Ine’s Cupcakes

 
Als jij deze cupcakes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis!
Print Friendly, PDF & Email
Porties
24cupcakes
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • cupcakes
  • 300 g bloem
  • 120 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 g suiker
  • 2 stuks eieren
  • 30 g ongezoete cacao
  • 1 theelepel zout
  • 1 tube rode vloeibare voedingskleurstof
  • 1 theelepel vanille extract
  • 260 ml karnemelk
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1 eetlepel azijn
  • Monchou topping
  • 50 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g monchou (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 g poedersuiker
Cupcakes
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de cupcakevormpjes in een cupcakeblik. Vervolgens mix je de roomboter en de suiker tot het luchtig is. Voeg hier 1 ei aan toe en mix tot het ei is opgenomen. Voeg vervolgens het 2e ei toe en mix weer.
  2. Voeg de cacao, het zout, de kleurstof en het vanille extract toe aan het mengsel. Mix goed tot het beslag egaal rood van kleur.
  3. Doe eerst een beetje karnemelk bij het beslag en meng dit door. Voeg vervolgens wat bloem toe en meng dit onder het beslag. Herhaal dit tot alle karnemelk en bloem zijn toegevoegd,
  4. Meng in een appart schaaltje de baking soda met de azijn en roer dit even door, het zal gaan bruisen. Voeg dit toe aan het beslag en meng het snel.
  5. Verdeel met behulp van een ijsschep of 2 theelepels het beslag over de 24 cupcakevormpjes. Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
Monchou topping
  1. Mix de zakchte roomboter met de monchou tot een egaal mengsel.
  2. Voeg het vanille extract toe.
  3. Voeg steeds een deel van het poedersuiker toe aan het mengsel en mix het door elkaar. Doe dit tot alle poedersuiker erbij zit en je een glad mengsel over hebt.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes (voor grote toeven moet je de hoeveelheid van deze ingrediënten verdubbelen).

Variatietip: Je kunt de cupcakes eventueel versieren met rood musketzaad.

IMG_0791

Porties
24cupcakes
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • cupcakes
  • 300 g bloem
  • 120 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 g suiker
  • 2 stuks eieren
  • 30 g ongezoete cacao
  • 1 theelepel zout
  • 1 tube rode vloeibare voedingskleurstof
  • 1 theelepel vanille extract
  • 260 ml karnemelk
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1 eetlepel azijn
  • Monchou topping
  • 50 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g monchou (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 g poedersuiker
Cupcakes
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de cupcakevormpjes in een cupcakeblik. Vervolgens mix je de roomboter en de suiker tot het luchtig is. Voeg hier 1 ei aan toe en mix tot het ei is opgenomen. Voeg vervolgens het 2e ei toe en mix weer.
  2. Voeg de cacao, het zout, de kleurstof en het vanille extract toe aan het mengsel. Mix goed tot het beslag egaal rood van kleur.
  3. Doe eerst een beetje karnemelk bij het beslag en meng dit door. Voeg vervolgens wat bloem toe en meng dit onder het beslag. Herhaal dit tot alle karnemelk en bloem zijn toegevoegd,
  4. Meng in een appart schaaltje de baking soda met de azijn en roer dit even door, het zal gaan bruisen. Voeg dit toe aan het beslag en meng het snel.
  5. Verdeel met behulp van een ijsschep of 2 theelepels het beslag over de 24 cupcakevormpjes. Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
Monchou topping
  1. Mix de zakchte roomboter met de monchou tot een egaal mengsel.
  2. Voeg het vanille extract toe.
  3. Voeg steeds een deel van het poedersuiker toe aan het mengsel en mix het door elkaar. Doe dit tot alle poedersuiker erbij zit en je een glad mengsel over hebt.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes (voor grote toeven moet je de hoeveelheid van deze ingrediënten verdubbelen).

Variatietip: Je kunt de cupcakes eventueel versieren met rood musketzaad.

IMG_0791

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X