Snijbiet met bimi en broodkruim

 
Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit oosterse gerecht met kokosmelk.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
35minuten
Ingrediënten
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 stuks rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g bimi
  • 1 stuks citroen schoongeboend
  • 1 el venkelzaad
  • 4 el cashewnoten
  • 6 el arachideolie
  • 1 el curry madras specerijenmelange
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g snijbiet
  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de bimi in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de bimi, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.

Combinatietip:  Lekker met gegrilde schelvis

Bewaartip: Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.

Porties
4personen
Prep Tijd
35minuten
Ingrediënten
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 stuks rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g bimi
  • 1 stuks citroen schoongeboend
  • 1 el venkelzaad
  • 4 el cashewnoten
  • 6 el arachideolie
  • 1 el curry madras specerijenmelange
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g snijbiet
  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de bimi in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de bimi, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.

Combinatietip:  Lekker met gegrilde schelvis

Bewaartip: Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X