Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi
Porties
4personen
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 275 gr notenrijst
- 3 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 450 gr kiphaasjes
- 2 el bloem
- 2 tl kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 0,5 kippenbouillontablet
- 200 ml water
- 4 struiken Shaghai paksoi
- 1 el witte sesamzaadjes
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
- Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.
Ingrediënten
|
|