Trio van tosti’s

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • Tosti pikante sandwichspread, champignons en kaas
  • 250 gr champignons
  • 30 gr roomboter
  • 15 gr verse basilicum
  • 4 sneetjes boerenwitbrood
  • 180 gr paprika & chilispread
  • 150 gr geraspte belegen 30+-kaas
  • Briet­os­ti met wal­noot
  • 8 sneetjes Allinson volkorenbrood
  • 40 gr smeerboter of margarine
  • 200 gr gevulde brie met kruiden
  • 60 gr gepelde walnoten
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • Sho­ar­ma­to­s­ti met to­ma­ten­sal­sa
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr shoarmavlees
  • 2 trostomaten (ca. 5 stuks)
  • 3 el ketchup
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 8 sneetjes casinobrood
  • 4 plakken jonge kaas
Tosti pikante sandwichspread, champignons en kaas
  1. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Maak de pan schoon. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Bestrijk de sneetjes brood aan 1 kant met de spread. Verdeel de helft van de kaas, het basilicum en de champignons erover. Verdeel de rest van de kaas erover en dek af met de overige sneetjes brood. Bestrijk de tosti’s aan de buitenkant met de rest van de boter. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tosti’s in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Briet­os­ti met wal­noot
  1. Sneetjes brood aan één zijde met boter besmeren. Kruidenbrie in 12 even grote plakken snijden. Beboterde zijde van 1 boterham beleggen met 3 plakken brie, kwart van walnoten en 2 plakken gerookt ontbijtspek. Boven op beleg 1 boterham met beboterde zijde naar onder leggen. Op zelfde wijze overige boterhammen beleggen. Tosti's in elektrisch tostiapparaat of in broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.
Sho­ar­ma­to­s­ti met to­ma­ten­sal­sa
  1. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees met de helft van de peper in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de ketchup, komijn en ui. Voeg de rest van de rode peper toe. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Voeg het rasp toe en knijp er een paar druppels sap bij. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Beleg 4 sneetjes brood met het vlees en leg er een plak kaas op. Dek af met de overgebleven sneetjes brood. Gril in het tosti-ijzer en serveer met de salsa.
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • Tosti pikante sandwichspread, champignons en kaas
  • 250 gr champignons
  • 30 gr roomboter
  • 15 gr verse basilicum
  • 4 sneetjes boerenwitbrood
  • 180 gr paprika & chilispread
  • 150 gr geraspte belegen 30+-kaas
  • Briet­os­ti met wal­noot
  • 8 sneetjes Allinson volkorenbrood
  • 40 gr smeerboter of margarine
  • 200 gr gevulde brie met kruiden
  • 60 gr gepelde walnoten
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • Sho­ar­ma­to­s­ti met to­ma­ten­sal­sa
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr shoarmavlees
  • 2 trostomaten (ca. 5 stuks)
  • 3 el ketchup
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 8 sneetjes casinobrood
  • 4 plakken jonge kaas
Tosti pikante sandwichspread, champignons en kaas
  1. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Maak de pan schoon. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Bestrijk de sneetjes brood aan 1 kant met de spread. Verdeel de helft van de kaas, het basilicum en de champignons erover. Verdeel de rest van de kaas erover en dek af met de overige sneetjes brood. Bestrijk de tosti’s aan de buitenkant met de rest van de boter. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tosti’s in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Briet­os­ti met wal­noot
  1. Sneetjes brood aan één zijde met boter besmeren. Kruidenbrie in 12 even grote plakken snijden. Beboterde zijde van 1 boterham beleggen met 3 plakken brie, kwart van walnoten en 2 plakken gerookt ontbijtspek. Boven op beleg 1 boterham met beboterde zijde naar onder leggen. Op zelfde wijze overige boterhammen beleggen. Tosti's in elektrisch tostiapparaat of in broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.
Sho­ar­ma­to­s­ti met to­ma­ten­sal­sa
  1. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees met de helft van de peper in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de ketchup, komijn en ui. Voeg de rest van de rode peper toe. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Voeg het rasp toe en knijp er een paar druppels sap bij. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Beleg 4 sneetjes brood met het vlees en leg er een plak kaas op. Dek af met de overgebleven sneetjes brood. Gril in het tosti-ijzer en serveer met de salsa.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X