Kleur­rij­ke sla­wraps met ma­ge­re var­kens­reep­jes

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 kg roodschillige aardappel
  • 2 tl picadillo
  • 2 el arachideolie
  • 0,5 rode ui
  • 250 gr cherrytomaten
  • 295 gr gegrilde rode paprika's in pot
  • 400 gr (magere) shoarmareepjes
  • 300 gr maïs in blik
  • 2 kropjes babyromainesla
  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Bestrooi met de picadillo. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snipper ondertussen de ui en doe in een kommetje. Schenk er zoveel kokend water bij tot de ui onderstaat en laat even staan. Snijd de tomaten in kwarten. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de ui af en meng met de tomaat en paprika tot een salsa.
  3. Bak de shoarmareepjes in 8 min. op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Schep regelmatig om. Spoel ondertussen de mais af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.
  4. Serveer de aardappelen, shoarma, salsa, mais en sla in aparte schalen op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap vullen.
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 kg roodschillige aardappel
  • 2 tl picadillo
  • 2 el arachideolie
  • 0,5 rode ui
  • 250 gr cherrytomaten
  • 295 gr gegrilde rode paprika's in pot
  • 400 gr (magere) shoarmareepjes
  • 300 gr maïs in blik
  • 2 kropjes babyromainesla
  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Bestrooi met de picadillo. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snipper ondertussen de ui en doe in een kommetje. Schenk er zoveel kokend water bij tot de ui onderstaat en laat even staan. Snijd de tomaten in kwarten. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de ui af en meng met de tomaat en paprika tot een salsa.
  3. Bak de shoarmareepjes in 8 min. op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Schep regelmatig om. Spoel ondertussen de mais af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.
  4. Serveer de aardappelen, shoarma, salsa, mais en sla in aparte schalen op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap vullen.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X