Kaaswafel met avocado, cheddar en ontbijtspek
Porties
2personen
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 50 gr geraspte kaas
- 100 gr tarwebloem
- 1 middelgroot ei
- 80 ml karnemelk
- 1 tl baking soda
- 1 avocado
- 80 gr geraspte cheddarkaas
- 100 gr ontbijtspek
- 1 wafelijzer
- Meng voor het wafelbeslag de geraspte kaas, bloem, het ei, de karnemelk en de baksoda in een kom. Verhit het wafelijzer, schep 2 el beslag in de vorm en bak de wafel. Herhaal met de rest van het beslag.
- Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork. Vul de holtes van de wafel met de avocadopuree en de cheddar en omwikkel elke wafel met wat plakjes ontbijtspek.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wafel in ca. 4 min. goudbruin. Begin met de kant met alle losse eindjes van de plakjes ontbijtspek, zodat ze door het bakken aan elkaar plakken. Keer om en bak nog 4 min. goudbruin. Serveer de wafels warm en bestrooi ze met wat extra cheddar.
Ingrediënten
|
|