Krentenbrood van Oliebollenmix

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 pak Koopmans olliebollenmix
  • 300 ml handwarm water
  • 350 gr krenten en/of rozijnen
  1. Was de krenten en/of rozijnen. Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
  2. Doe de Oliebollenmix (Let op: geen Gemak in 'n Pak Oliebollen) in de kom en voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Kneed de krenten en/of rozijnen door het deeg. Vet de bakvorm in. Vorm het deeg tot een rol en laat het in de bakvorm, afgedekt met plastic, nog 30 minuten narijzen.
  4. Plaats intussen een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. Bak het krentenbrood gaar en bruin. Bestrijk het krentenbrood na het bakken met water.
Porties
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 pak Koopmans olliebollenmix
  • 300 ml handwarm water
  • 350 gr krenten en/of rozijnen
  1. Was de krenten en/of rozijnen. Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
  2. Doe de Oliebollenmix (Let op: geen Gemak in 'n Pak Oliebollen) in de kom en voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Kneed de krenten en/of rozijnen door het deeg. Vet de bakvorm in. Vorm het deeg tot een rol en laat het in de bakvorm, afgedekt met plastic, nog 30 minuten narijzen.
  4. Plaats intussen een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. Bak het krentenbrood gaar en bruin. Bestrijk het krentenbrood na het bakken met water.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X