Jachtschotel met aardappelpuree

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 uien
  • 3 winterpenen
  • 1 prei
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 20 gr verse platte peterselie (bakje)
  • 200 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 100 ml halvolle melk
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat
  • 3 el paneermeel
  1. Kook de aardappelen 20 min. Verhit ondertussen ¼ van de boter in de pan en bak het gehakt in 5 min. rul. Haal het vlees uit de pan.
  2. Snijd de ui in ringen en de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Bak de uien in het braadvet in 6 min. glazig, voeg dan de winterpeen en de prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 min. stoven. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  3. Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de helft van de boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet ca. 20 min. in de oven en serveer direct.
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 uien
  • 3 winterpenen
  • 1 prei
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 20 gr verse platte peterselie (bakje)
  • 200 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 100 ml halvolle melk
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat
  • 3 el paneermeel
  1. Kook de aardappelen 20 min. Verhit ondertussen ¼ van de boter in de pan en bak het gehakt in 5 min. rul. Haal het vlees uit de pan.
  2. Snijd de ui in ringen en de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Bak de uien in het braadvet in 6 min. glazig, voeg dan de winterpeen en de prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 min. stoven. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  3. Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de helft van de boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet ca. 20 min. in de oven en serveer direct.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X