Burgers met rode-uienjam

 
Burgers van twee soorten vlees, die nóg lekkerder smaken met een jam die zowel hartig is als zoet.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
45minuten
Ingrediënten
  • 4 stuks rode uien
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilipeper (uit molen)
  • 2 stuks kruidnagels
  • 1 stuks kaneelstokje
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 50 g suiker
  • 2 stuks saucijzen
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl gedroogde tijm
  1. Snijd de uien in dunne halve ringen.
  2. Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.
  3. Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.
  4. Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Serveer de burgers met de uienjam.

Tip: Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.

Bewaartip: De rode-uienjam kun je 1 week van tevoren maken. De smaak wordt er nog lekkerder door. Maak daarom gerust een dubbele portie. Bewaar in de koelkast.

Porties
4personen
Prep Tijd
45minuten
Ingrediënten
  • 4 stuks rode uien
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilipeper (uit molen)
  • 2 stuks kruidnagels
  • 1 stuks kaneelstokje
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 50 g suiker
  • 2 stuks saucijzen
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl gedroogde tijm
  1. Snijd de uien in dunne halve ringen.
  2. Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.
  3. Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.
  4. Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Serveer de burgers met de uienjam.

Tip: Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.

Bewaartip: De rode-uienjam kun je 1 week van tevoren maken. De smaak wordt er nog lekkerder door. Maak daarom gerust een dubbele portie. Bewaar in de koelkast.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X