Preisoep, bieslookolie en soepstengels
Porties
4personen
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- Preisoep
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 2 liter groentebouillon
- peper en zout
- 2 preien
- Bieslookolie
- 1 bos bieslook
- 2 dl olijfolie
- zout
- Soepstengels
- 1 rol verse bladerdeeg
- sesamzaad
- maanzaad
- geraspte kaas
- 1 ei geklopt
Preisoep met lente-ui en bieslookolie
- Snijd de bieslook fijn en mix fijn met de olijfolie en zout. Laat uitlekken door een fijne zeef. Laat rusten. Snijd de preien en ui grof, stoof aan in olijfolie, bevochtig met bouillon en breng aan de kook. Laat de soep gaarkoken. Mix fijn, kruid met peper en zout en werk af met room. Serveer met in fijne gesneden lente-ui en met een streep bieslookolie.
Soepstengels
- Verwarm de oven voor op 180C. Rol het pak bladerdeeg uit en snijd er dunne lange repen van Vlecht elke keer twee repen in elkaar. Hoe je het doet komt niet zo nauw. Het ziet er straks toch wel mooi uit. Bestrijk met ei en bestrooi met het beleg van je keuze. Schuif op een bakplaat (met bakpapier belegd) in de oven en laat ongeveer een minuutje of 15 bakken tot dat de stengels mooi goudbruin zijn geworden.
Ingrediënten
|
Preisoep met lente-ui en bieslookolie
Soepstengels
|