Stamppot met meiknol en koolraap

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 verspakket AH stamppotgroente meiknol & koolraap
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 750 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  1. Schil de aardappel, meiknol en koolraap en snij in gelijke stukken. Maak de prei schoon en snij in halve ringen. Pel de ui en snij in halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snij de peterselie fijn. Ris de blaadjes van de tijm en hak ze fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Doe de aardappel, meiknol, koolraap en prei in een pan, voeg het water en de groentebouillonblokjes toe en breng aan de kook. Roer goed door zodat de bouillonblokjes goed oplossen en kook de groente, met een deksel op de pan, in ca. 20 minuten gaar op middelhoge temperatuur.
  4. Verhit ondertussen (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de ui ca. 3 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de appel en tijm toe en bak ca. 2 minuten mee.
  5. Giet de groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de groente terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de wittewijnazijn door de stamppot.
  6. Schep het ui-appelmengsel in de ovenschaal en schep hierover de stamppot. Bestrooi met geraspte kaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin.
  7. Bestrooi de meiknol-koolraapstamppot met peterselie.
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 verspakket AH stamppotgroente meiknol & koolraap
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 750 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  1. Schil de aardappel, meiknol en koolraap en snij in gelijke stukken. Maak de prei schoon en snij in halve ringen. Pel de ui en snij in halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snij de peterselie fijn. Ris de blaadjes van de tijm en hak ze fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Doe de aardappel, meiknol, koolraap en prei in een pan, voeg het water en de groentebouillonblokjes toe en breng aan de kook. Roer goed door zodat de bouillonblokjes goed oplossen en kook de groente, met een deksel op de pan, in ca. 20 minuten gaar op middelhoge temperatuur.
  4. Verhit ondertussen (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de ui ca. 3 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de appel en tijm toe en bak ca. 2 minuten mee.
  5. Giet de groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de groente terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de wittewijnazijn door de stamppot.
  6. Schep het ui-appelmengsel in de ovenschaal en schep hierover de stamppot. Bestrooi met geraspte kaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin.
  7. Bestrooi de meiknol-koolraapstamppot met peterselie.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X