Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 275 gr notenrijst
  • 3 uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 450 gr kiphaasjes
  • 2 el bloem
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 kippenbouillontablet
  • 200 ml water
  • 4 struiken Shaghai paksoi
  • 1 el witte sesamzaadjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 275 gr notenrijst
  • 3 uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 450 gr kiphaasjes
  • 2 el bloem
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 kippenbouillontablet
  • 200 ml water
  • 4 struiken Shaghai paksoi
  • 1 el witte sesamzaadjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X