Zoete-aardappelbrownies

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen (400g)
  • kokosolie
  • 60 gr ongebrande hazelnoten
  • 40 gr boekweit- of speltmeel
  • 6 el cacaopoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 tl vanillepoeder, ongezoet
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zeezout
  • 160 gr ontpitte dadel
  • 2 handjes ongebrande walnoten
  • 3 el ahornsiroop
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze eenmaal in de lengte door. Bestrijk ze met 1 theelepel kokosolie en zet ze 20 min. in de oven of totdat ze gaar en zacht zijn. Laat de oven op 180 °C staan. Laat de aardappelen afkoelen.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Schep het notenmeel in een kom, voeg boekweit- of speltmeel, 5 eetlepels cacao, gember-, vanille- en kaneelpoeder en een snufje zeezout toe en roer door elkaar.
  3. Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de afgekoelde zoete aardappel in de keukenmachine en maal fijn. Doe daarna de dadels erbij en maal mee tot ze fijn zijn. Schep het mengsel in de kom bij het meel met de specerijen en meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Hak de walnoten grof, voeg de helft toe aan het deeg en roer ze erdoor.
  4. Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal, schep het deeg erin en maak de bovenkant plat met een spatel. Zet 30 min. in de oven. Prik om te controleren of de brownie gaar is, met een vork of satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken, haal je de schaal uit de oven en laat je de brownie 10 min. afkoelen.
  5. Maak, terwijl de brownie in de oven staat, de topping door 1 eetlepel cacao, een snufje zeezout en de ahornsiroop in een kommetje te mengen. Verdeel het glazuur over de afgekoelde brownie en strooi de rest van de gehakte walnoten erover. Haal de brownie met het papier voorzichtig uit de schaal en snijd in kleine stukjes.

Bron: https://www.renskroes.com/zoete-aardappelbrownies/

Porties
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen (400g)
  • kokosolie
  • 60 gr ongebrande hazelnoten
  • 40 gr boekweit- of speltmeel
  • 6 el cacaopoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 tl vanillepoeder, ongezoet
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zeezout
  • 160 gr ontpitte dadel
  • 2 handjes ongebrande walnoten
  • 3 el ahornsiroop
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze eenmaal in de lengte door. Bestrijk ze met 1 theelepel kokosolie en zet ze 20 min. in de oven of totdat ze gaar en zacht zijn. Laat de oven op 180 °C staan. Laat de aardappelen afkoelen.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Schep het notenmeel in een kom, voeg boekweit- of speltmeel, 5 eetlepels cacao, gember-, vanille- en kaneelpoeder en een snufje zeezout toe en roer door elkaar.
  3. Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de afgekoelde zoete aardappel in de keukenmachine en maal fijn. Doe daarna de dadels erbij en maal mee tot ze fijn zijn. Schep het mengsel in de kom bij het meel met de specerijen en meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Hak de walnoten grof, voeg de helft toe aan het deeg en roer ze erdoor.
  4. Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal, schep het deeg erin en maak de bovenkant plat met een spatel. Zet 30 min. in de oven. Prik om te controleren of de brownie gaar is, met een vork of satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken, haal je de schaal uit de oven en laat je de brownie 10 min. afkoelen.
  5. Maak, terwijl de brownie in de oven staat, de topping door 1 eetlepel cacao, een snufje zeezout en de ahornsiroop in een kommetje te mengen. Verdeel het glazuur over de afgekoelde brownie en strooi de rest van de gehakte walnoten erover. Haal de brownie met het papier voorzichtig uit de schaal en snijd in kleine stukjes.

Bron: https://www.renskroes.com/zoete-aardappelbrownies/

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X