Poweromelet

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
1
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 el rijstemelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 mespuntje zeezout
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 1 handje verse fijngesneden basilicumblaadjes
  • 2 tl kokosolie
  • 1 handje babyspinazie
  • 0,5 avocado
  • 0,5 tl honing
  • 1 handje walnoten
  • 30 gr zachte geitenkaas
  • 1 snufje cayennepeper
  1. Doe de eieren, plantaardige melk, zwarte peper, zeezout en oregano in een kom en klop het mengsel met een garde luchtig. Voeg de fijngesneden basilicum toe en roer nogmaals goed door.
  2. Verwarm een koekenpan met kokosolie op laag vuur. Zodra de olie is gesmolten kan het eiermengsel de pan in.
  3. Leg de spinazie bovenop het eiermengsel. Zet het vuur uit zodra de eieren gestold zijn.
  4. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en snijd het in blokjes of reepjes. Hak de walnoten fijn en verdeel deze over de spinazie.
  5. Bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing. Strooi eventueel nog een beetje cayennepeper over de omelet heen. Rol de omelet op en serveer.

Bron: Powerfood: van Friesland naar New York - Rens Kroes

Porties
1
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 el rijstemelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 mespuntje zeezout
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 1 handje verse fijngesneden basilicumblaadjes
  • 2 tl kokosolie
  • 1 handje babyspinazie
  • 0,5 avocado
  • 0,5 tl honing
  • 1 handje walnoten
  • 30 gr zachte geitenkaas
  • 1 snufje cayennepeper
  1. Doe de eieren, plantaardige melk, zwarte peper, zeezout en oregano in een kom en klop het mengsel met een garde luchtig. Voeg de fijngesneden basilicum toe en roer nogmaals goed door.
  2. Verwarm een koekenpan met kokosolie op laag vuur. Zodra de olie is gesmolten kan het eiermengsel de pan in.
  3. Leg de spinazie bovenop het eiermengsel. Zet het vuur uit zodra de eieren gestold zijn.
  4. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en snijd het in blokjes of reepjes. Hak de walnoten fijn en verdeel deze over de spinazie.
  5. Bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing. Strooi eventueel nog een beetje cayennepeper over de omelet heen. Rol de omelet op en serveer.

Bron: Powerfood: van Friesland naar New York - Rens Kroes

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X