Speculaascake

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
12
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  2. Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
Porties
12
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  2. Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X