Spaghetti met romige witlof
Witlof op z'n Italiaans, met pasta.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
15minuten
|
Ingrediënten
- 300 g spaghetti all'uovo
- 800 g witlof
- 150 g schouderham (dikke plak)
- 2 el olijfolie
- 125 ml slagroom
- 75 g Pecorino Romano
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
- Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het lof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
- Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlof door de spaghetti. Rasp de kaas erover en serveer direct.
Ingrediënten
|
|