Snijbiet met bimi en broodkruim
Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit oosterse gerecht met kokosmelk.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
35minuten
|
Ingrediënten
- 4 sneetjes witbrood
- 2 stuks rode uien
- 3 tenen knoflook
- 200 g bimi
- 1 stuks citroen schoongeboend
- 1 el venkelzaad
- 4 el cashewnoten
- 6 el arachideolie
- 1 el curry madras specerijenmelange
- 200 ml kokosmelk
- 150 g snijbiet
- Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de bimi in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de bimi, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.
Combinatietip: Lekker met gegrilde schelvis
Bewaartip: Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.
Ingrediënten
|
Combinatietip: Lekker met gegrilde schelvis Bewaartip: Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee. |