Snelle risotto met groene asperges
Lekker kruidig: de rijst is gekookt in ossenstaartbouillon.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
15minuten
|
Ingrediënten
- 350 ml ossenstaart krachtbouillon pot
- 300 g witte snelkookrijst
- 350 g groene asperges
- 2 el olijfolie
- 275 g rundersoepballetjes
- 300 g gesneden prei
- 1 tl gedroogde tijm
- 4 el arrabbiata pesto
- Doe de ossenstaartbouillon in een grote pan. Vul het potje van de bouillon 3 keer met water en voeg dit samen met de rijst toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Giet af. Laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.
- Verwijder ondertussen de onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepballetjes op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Voeg de asperges, prei en tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- Schep de rijst en de helft van de pesto door het groentemengsel en serveer de rest van de pesto erbij. Lekker met een tomatensalade.
Ingrediënten
|
|