Romige knolselderijsoep met champignons

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
8
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 kg knolselderij
  • 7 el traditionele olijfolie
  • 485 ml Maggi basis voor soep groente
  • 1 liter kraanwater
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 30 gr pijnboompitten
  • 20 gr rucola
  • 125 ml verse slagroom
  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
  3. Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  4. Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
Porties
8
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 kg knolselderij
  • 7 el traditionele olijfolie
  • 485 ml Maggi basis voor soep groente
  • 1 liter kraanwater
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 30 gr pijnboompitten
  • 20 gr rucola
  • 125 ml verse slagroom
  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
  3. Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  4. Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X