Pepernotentiramisu
Porties
4personen
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- Tiramisu
- 100 ml mascarpone
- 20 gr suiker
- 100 ml kwark
- 100 ml vanillevla
- 100 ml koude koffie
- 25 ml Licor 43
- 90 pepernoten
- Garnering
- 1 stukje pure chocolade
- 1 snufje cacaopoeder
- 1 handjevol pepernoten
- Meng de mascarpone en suiker goed door elkaar. Voeg de vanillevla en de kwark toe en meng opnieuw goed, tot je een gladde, smeuïge massa hebt.
- Voeg de koude koffie bij de Licor 43. Leg de helft van de pepernoten in de koude koffie tot ze zich hebben volgezogen; haal ze daarna uit de koffie.
- Verdeel de volgezogen pepernoten over de glazen. Deze vormen de bodem van de tiramisu. Schep daarover het mascarponemengsel. Doe daarover weer een laagje pepernoten, gevolgd door weer een laagje mascarponemengsel.
- Laat de gevulde glaasjes met tiramisu minstens een uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de tiramisu met met het cacaopoeder, de pure chocolade (in stukjes gehakt) en (verkruimelde) pepernoot.
Ingrediënten
|
|