Kerriekip met zoete worteltjes

 
Door de wortels om te scheppen met honing worden ze nóg zoeter.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 1 stuks bospeen (of je eigen moestuintje wortelen)
  • 380 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 70 g mix voor groentesaus milde kerrie
  • 400 ml kraanwater
  • 3 el schenkhoning
  • 360 g appelcompote (pot 360 g)
  1. Schil de peen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak in 12 min. bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Kook de wortels in ruim water in 8 min. beetgaar.
  2. Bereid ondertussen de kerriesaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de wortels af, doe ze terug in de pan en schep om met de honing. Voeg peper toe. Snijd de kipfilet in plakken en verdeel samen met de aardappelschijfjes en wortels over de borden. Serveer met de kerriesaus en appelcompote.

Variatietip: Voeg voor extra romige kerriesaus een scheutje kookroom light (flesje 250 ml) toe.

Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 1 stuks bospeen (of je eigen moestuintje wortelen)
  • 380 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 70 g mix voor groentesaus milde kerrie
  • 400 ml kraanwater
  • 3 el schenkhoning
  • 360 g appelcompote (pot 360 g)
  1. Schil de peen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak in 12 min. bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Kook de wortels in ruim water in 8 min. beetgaar.
  2. Bereid ondertussen de kerriesaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de wortels af, doe ze terug in de pan en schep om met de honing. Voeg peper toe. Snijd de kipfilet in plakken en verdeel samen met de aardappelschijfjes en wortels over de borden. Serveer met de kerriesaus en appelcompote.

Variatietip: Voeg voor extra romige kerriesaus een scheutje kookroom light (flesje 250 ml) toe.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X