Koninklijke bonbons

 
Ook voor volwassenen een heerlijk snoepfestijn!
Print Friendly, PDF & Email
Porties
25stuks
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 500 g pure chocolade 72%
  • 150 ml slagroom
  • 2 stuks digestive koekjes (rol 400 g)
  • 3 el witte chocoladepasta
  • 5 el mini marshmallows (zak 125 g)
  • 4 el Smarties (blauw, rood en oranje)
  • 4 el muisjes (blauw/wit, pakje 280 g)
  • 1/2 potje hagelpret (pot à 65 g)
  1. Knip een stuk bakpapier af voor in het bakblik of de schaal en knip de hoekjes in. Vouw het bakpapier in het blik of de schaal en knip precies op maat. Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de slagroom in een steelpan en zet de pan op het vuur. Wacht net zo lang tot de slagroom bijna kookt. Doe de chocolade in een grote glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Schenk de slagroom over de chocolade. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe zodat de chocolade mooi glad wordt. Schenk de chocolade in het bakblik. Zet het in de koelkast en laat 3 uur opstijven.
  2. Doe de koekjes in een diepvrieszak of een stevig plastic zakje. Rol de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels. Til met het bakpapier voorzichtig het chocoladeblok uit het bakblik of de schaal. Snijd de chocolade in allemaal dezelfde blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Bestrijk met een mes alle blokjes met een beetje witte chocoladepasta. Versier de bonbons met de koekkruimels, marshmallows (eet de roze op), smarties, muisjes en hagelpret. Leg ze in een cupcakevormpje.

Porties
25stuks
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 500 g pure chocolade 72%
  • 150 ml slagroom
  • 2 stuks digestive koekjes (rol 400 g)
  • 3 el witte chocoladepasta
  • 5 el mini marshmallows (zak 125 g)
  • 4 el Smarties (blauw, rood en oranje)
  • 4 el muisjes (blauw/wit, pakje 280 g)
  • 1/2 potje hagelpret (pot à 65 g)
  1. Knip een stuk bakpapier af voor in het bakblik of de schaal en knip de hoekjes in. Vouw het bakpapier in het blik of de schaal en knip precies op maat. Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de slagroom in een steelpan en zet de pan op het vuur. Wacht net zo lang tot de slagroom bijna kookt. Doe de chocolade in een grote glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Schenk de slagroom over de chocolade. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe zodat de chocolade mooi glad wordt. Schenk de chocolade in het bakblik. Zet het in de koelkast en laat 3 uur opstijven.
  2. Doe de koekjes in een diepvrieszak of een stevig plastic zakje. Rol de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels. Til met het bakpapier voorzichtig het chocoladeblok uit het bakblik of de schaal. Snijd de chocolade in allemaal dezelfde blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Bestrijk met een mes alle blokjes met een beetje witte chocoladepasta. Versier de bonbons met de koekkruimels, marshmallows (eet de roze op), smarties, muisjes en hagelpret. Leg ze in een cupcakevormpje.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X