Broccolispread

 
Gemaakt met rauwe broccoli. De noten geven de spread een knapperig accent en door de olie is-ie toch smeuïg.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
8personen
Prep Tijd
10minuten
Ingrediënten
  • 400 g broccoli
  • 4 tl gedroogde dragon
  • 80 g ongebrande paranoten (zak 175 g)
  • 1/2 teen knoflook
  • 120 ml lijnzaadolie (flesje 250 ml)
  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en doe in de kom van de keukenmachine. Schil de steel, snijd in plakjes en doe ook in de kom. Voeg de dragon, paranoten, het chiazaad, de knoflook en olie toe en maal fijn.
  2. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Lekker op een speltbroodje of op een (glutenvrije) cracker.

Variatietip: Ook lekker met geraspte Hollandse geitenkaas erdoor. Daarmee is de spread niet meer lactosevrij.

Bewaartip: In een afgesloten pot in de koelkast is de spread 3 dagen houdbaar.

Porties
8personen
Prep Tijd
10minuten
Ingrediënten
  • 400 g broccoli
  • 4 tl gedroogde dragon
  • 80 g ongebrande paranoten (zak 175 g)
  • 1/2 teen knoflook
  • 120 ml lijnzaadolie (flesje 250 ml)
  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en doe in de kom van de keukenmachine. Schil de steel, snijd in plakjes en doe ook in de kom. Voeg de dragon, paranoten, het chiazaad, de knoflook en olie toe en maal fijn.
  2. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Lekker op een speltbroodje of op een (glutenvrije) cracker.

Variatietip: Ook lekker met geraspte Hollandse geitenkaas erdoor. Daarmee is de spread niet meer lactosevrij.

Bewaartip: In een afgesloten pot in de koelkast is de spread 3 dagen houdbaar.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X