Broccolispread
Gemaakt met rauwe broccoli. De noten geven de spread een knapperig accent en door de olie is-ie toch smeuïg.
Porties
8personen
|
Prep Tijd
10minuten
|
Ingrediënten
- 400 g broccoli
- 4 tl gedroogde dragon
- 80 g ongebrande paranoten (zak 175 g)
- 1/2 teen knoflook
- 120 ml lijnzaadolie (flesje 250 ml)
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en doe in de kom van de keukenmachine. Schil de steel, snijd in plakjes en doe ook in de kom. Voeg de dragon, paranoten, het chiazaad, de knoflook en olie toe en maal fijn.
- Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Lekker op een speltbroodje of op een (glutenvrije) cracker.
Variatietip: Ook lekker met geraspte Hollandse geitenkaas erdoor. Daarmee is de spread niet meer lactosevrij.
Bewaartip: In een afgesloten pot in de koelkast is de spread 3 dagen houdbaar.
Ingrediënten
|
Variatietip: Ook lekker met geraspte Hollandse geitenkaas erdoor. Daarmee is de spread niet meer lactosevrij. Bewaartip: In een afgesloten pot in de koelkast is de spread 3 dagen houdbaar. |