Oosterse salade met sesamdressing

 
Smaakexplosiegevaar: zoete mais, frisse paprika en aardse biet. De citroenmayonaise en sesamdressing maken deze salade helemaal af.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 200 g gele rijst
  • 2 el sesamzaad
  • 2 gekookte bieten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el Citroensap
  • 3 el mayonaise met citroen
  • 150 g gesneden witte kool
  • 300 g mais
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.
  4. Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

Bewaartip: Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 200 g gele rijst
  • 2 el sesamzaad
  • 2 gekookte bieten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el Citroensap
  • 3 el mayonaise met citroen
  • 150 g gesneden witte kool
  • 300 g mais
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Rasp de bieten met een grove rasp. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de rode paprika om met de biet. Houd de groene paprika apart.
  4. Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie, het citroensap en de mayonaise en meng met het sesamzaad en de kool door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de mais uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de rijst, groene paprika, mais en biet met rode paprika over de potten. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

Bewaartip: Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X