Guacamole met chorizokruim

 
Toast of hapje bij de borrel? Met een zelfgemaakte dip wordt het extra feestelijk.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
5personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 75 g lichtpittige chorizo
  • 1 trostomaat
  • 1 sjalot
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 limoen
  • 2 avocado's
  1. Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.
  2. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd 1 helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.
  3. Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado. Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.

Combinatietip: Lekker met nacho's.

Combinatietip: Maak je ook de 'tuinerwtensoep met chorizo-olie'? De 75 g chorizo die uit dat recept overblijft, kun je prima gebruiken voor deze guacamole met chorizokruim.

Bewaartip: Je kunt het chorizokruim 2 dagen van te voren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak de guacamole op de dag zelf.

Porties
5personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 75 g lichtpittige chorizo
  • 1 trostomaat
  • 1 sjalot
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 limoen
  • 2 avocado's
  1. Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.
  2. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd 1 helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.
  3. Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado. Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.

Combinatietip: Lekker met nacho's.

Combinatietip: Maak je ook de 'tuinerwtensoep met chorizo-olie'? De 75 g chorizo die uit dat recept overblijft, kun je prima gebruiken voor deze guacamole met chorizokruim.

Bewaartip: Je kunt het chorizokruim 2 dagen van te voren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak de guacamole op de dag zelf.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X