Zomerfruit met citroen-sesam-kwarkdip
De dip met sesamzaadjes geeft het fruit nog meer smaak.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
20minuten
|
Ingrediënten
- 5 el sesamzaad
- 1 citroen (schoongeboend)
- 500 g magere kwark
- 5 el honing
- 1 eetrijpe mango
- 1/2 kleine watermeloen
- 2 kiwi's
- 250 g aardbeien
- 3 takjes munt
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep het sesamzaad op een bord en laat afkoelen.
- Rasp de gele schil van de citroen. Meng met het sesamzaad, de kwark en honing tot dip.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in lange repen. Snijd de watermeloen in de lengte in 3 parten, snijd de schil eraf. Snijd de parten overdwars in puntjes. Schil de kiwi’s, halveer in de lengte en snijd in partjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Snijd de blaadjes munt fijn. Verdeel het fruit over een schaal en garneer met de munt. Serveer met de dip.
Bereidingstip: Je kunt het zomerfruit met dip 's ochtends maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Haal 10 min. voor het serveren uit de koelkast.
Ingrediënten
|
Bereidingstip: Je kunt het zomerfruit met dip 's ochtends maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Haal 10 min. voor het serveren uit de koelkast. |