Fruitijsjes van mango en frambozen

 
Wie zomer zegt, zegt ook ijsjes. Deze maak je helemaal zelf van twee soorten diepvriesfruit. Een supertoetje voor na de (strand)barbecue.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
6stuks
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 200 g suiker
  • 200 ml kraanwater
  • 250 g mangostukjes (diepvries)
  • 250 g frambozen (diepvries)
  1. Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een halfuur afkoelen. Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in de keukenmachine en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.
  2. Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in de keukenmachine en pureer ook tot sorbetijs. Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

Bereidingstip: Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is ook al lekker als het net uit de keukenmachine komt, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

Bereidingstip: Met dit recept kun je ongeveer 6 ijsjes van 150 ml maken of 12 ijsjes van 75 ml.

Bewaartip: Je kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.

Porties
6stuks
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 200 g suiker
  • 200 ml kraanwater
  • 250 g mangostukjes (diepvries)
  • 250 g frambozen (diepvries)
  1. Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een halfuur afkoelen. Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in de keukenmachine en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.
  2. Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in de keukenmachine en pureer ook tot sorbetijs. Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

Bereidingstip: Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is ook al lekker als het net uit de keukenmachine komt, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

Bereidingstip: Met dit recept kun je ongeveer 6 ijsjes van 150 ml maken of 12 ijsjes van 75 ml.

Bewaartip: Je kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X