Runderpie met Guinnes

 
Pie is een ovengerecht met een dakje van daag. In dit geval vers bladerdeeg.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
8personen
Prep Tijd
30min. bereiden
Ingrediënten
  • 4 rode uien
  • 6 el olijfolie
  • 250 g winterpeen
  • 4 tenen knoflook
  • 3 strengels bleekselderij
  • 250 g kastanjechampignons
  • 40 g boter
  • 1.2 kg rib-runderlappen
  • 8 g tijm (bakje à 15 g)
  • 3 el bloem
  • 300 ml Guinness (bier)
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 150 g gemalen oude kaas 48+
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.
  2. Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons. Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.
  3. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Porties
8personen
Prep Tijd
30min. bereiden
Ingrediënten
  • 4 rode uien
  • 6 el olijfolie
  • 250 g winterpeen
  • 4 tenen knoflook
  • 3 strengels bleekselderij
  • 250 g kastanjechampignons
  • 40 g boter
  • 1.2 kg rib-runderlappen
  • 8 g tijm (bakje à 15 g)
  • 3 el bloem
  • 300 ml Guinness (bier)
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 150 g gemalen oude kaas 48+
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.
  2. Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons. Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.
  3. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X