Spaghetti met romige witlof

 
Witlof op z'n Italiaans, met pasta.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 300 g spaghetti all'uovo
  • 800 g witlof
  • 150 g schouderham (dikke plak)
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 75 g Pecorino Romano
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
  3. Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het lof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
  4. Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlof door de spaghetti. Rasp de kaas erover en serveer direct.
Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 300 g spaghetti all'uovo
  • 800 g witlof
  • 150 g schouderham (dikke plak)
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 75 g Pecorino Romano
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
  3. Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het lof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
  4. Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlof door de spaghetti. Rasp de kaas erover en serveer direct.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X