Romige knolselderijsoep met champignons
Porties
8
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 1 kg knolselderij
- 7 el traditionele olijfolie
- 485 ml Maggi basis voor soep groente
- 1 liter kraanwater
- 400 gr kastanjechampignons
- 30 gr pijnboompitten
- 20 gr rucola
- 125 ml verse slagroom
- Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
- Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
Ingrediënten
|
|