Pittige plaattaart met worst en mozzarella

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 7,5 gr verse oregano
  • 270 gr Catalaanse braadworsten
  • 1 el milde olijfolie
  • 0,5 el gedroogde chilipeper
  • 400 gr Mutti polpa in blik
  • 2 puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 270 gr vers bladerdeeg
  • 125 gr buffelmozzarella
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de oregano f„ijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.
Porties
4
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 7,5 gr verse oregano
  • 270 gr Catalaanse braadworsten
  • 1 el milde olijfolie
  • 0,5 el gedroogde chilipeper
  • 400 gr Mutti polpa in blik
  • 2 puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 270 gr vers bladerdeeg
  • 125 gr buffelmozzarella
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de oregano f„ijn. Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de chilipeper en de helft van de oregano op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen.
  4. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg met het bakpapier op een bakplaat. Snijd in een stuk per persoon en rol de randen een klein stukje op. Verdeel het vlees, de paprika en ui erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de oregano en serveer.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X