Appelcupcake
Porties
8cupcakes
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 4 galette wafels
- 200 gr ongezouten boter (of margarine)
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 0,5 citroen
- 2 tl kaneelpoeder
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.
- Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.
- Voor extra smaak kun je nog grofgehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen (100 g per 8 stuks).
Ingrediënten
|
|