Braziliaanse visstoof

 
In Brazilië staat-ie regelmatig op tafel, bij ons is deze stoof een echte traktatie voor visliefhebbers!
Print Friendly
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 450 g reuzengarnalen (diepvries)
  • 450 g roodbaarsfilet (diepvries
  • 3 limoenen
  • 3 knoflooktenen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten
  • 15 g koriander
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 300 g witte rijst
  1. Laat de garnalen ontdooien. Laat de roodbaars ontdooien en snijd in 8 stukken. Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in kwarten. Pers 2 limoenen uit. Snijd de knoflook fijn. Meng de vis met de helft van de knoflook en het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren. Snipper ondertussen de uien.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de tomaten in parten. Snijd de stelen van de koriander heel fijn en snijd de blaadjes grof.
  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaat, rode peper en korianderstelen toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur of tot de saus wat dikker wordt. Voeg de kokosmelk en bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de roodbaars en garnalen in de saus en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het limoenrasp toe aan de visstoof en garneer met de korianderblaadjes. Serveer met de rijst en limoenparten.
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 450 g reuzengarnalen (diepvries)
  • 450 g roodbaarsfilet (diepvries
  • 3 limoenen
  • 3 knoflooktenen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten
  • 15 g koriander
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 300 g witte rijst
  1. Laat de garnalen ontdooien. Laat de roodbaars ontdooien en snijd in 8 stukken. Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in kwarten. Pers 2 limoenen uit. Snijd de knoflook fijn. Meng de vis met de helft van de knoflook en het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren. Snipper ondertussen de uien.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de tomaten in parten. Snijd de stelen van de koriander heel fijn en snijd de blaadjes grof.
  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaat, rode peper en korianderstelen toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur of tot de saus wat dikker wordt. Voeg de kokosmelk en bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de roodbaars en garnalen in de saus en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het limoenrasp toe aan de visstoof en garneer met de korianderblaadjes. Serveer met de rijst en limoenparten.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X