Winterratatouille

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen kruimig, schoongeboend
  • 3 el olijfolie
  • 3 rode uien in partjes
  • 500 gr winterpeen geschild en in plakjes van 1 cm
  • 2 koolrapen geschild en in plakjes van 1 cm
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gr
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 bakje kruidenboter 100 gr
  1. Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen. Pof ze in de magnetron op 800 watt in 12 min. gaar. Keer halverwege. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken; als het mesje makkelijk door het kruim glijdt, is de aardappel gaar. Zo niet, pof ze dan nog 1 min. of langer.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 4 min. Schep de ui uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de peen en koolraap al omscheppend in 10 min. knapperig en gaar.
  3. Laat ondertussen de tomaten uitlekken en snijd ze in stukken. Voeg de knoflook en de tomaat aan de groenten toe en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de aardappelen op 4 borden en snijd ze kruislings in. Duw de aardappelen iets open en schep er een klontje kruidenboter in. Schep de groenten erbij.
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen kruimig, schoongeboend
  • 3 el olijfolie
  • 3 rode uien in partjes
  • 500 gr winterpeen geschild en in plakjes van 1 cm
  • 2 koolrapen geschild en in plakjes van 1 cm
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gr
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 bakje kruidenboter 100 gr
  1. Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen. Pof ze in de magnetron op 800 watt in 12 min. gaar. Keer halverwege. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken; als het mesje makkelijk door het kruim glijdt, is de aardappel gaar. Zo niet, pof ze dan nog 1 min. of langer.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 4 min. Schep de ui uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de peen en koolraap al omscheppend in 10 min. knapperig en gaar.
  3. Laat ondertussen de tomaten uitlekken en snijd ze in stukken. Voeg de knoflook en de tomaat aan de groenten toe en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de aardappelen op 4 borden en snijd ze kruislings in. Duw de aardappelen iets open en schep er een klontje kruidenboter in. Schep de groenten erbij.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X