Spruiten rookworsttaart
Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen!
Porties
4personen
|
Prep Tijd
15minuten
|
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart pak 10 plakjes, diepvries
- 2 el olijfolie
- 500 g spruitjes zak
- 1 stuks friszoete appel
- 2 stuks rode uien
- 250 g Gelderse rookworst zak
- 4 stuks eieren
- 250 ml slagroom
- 175 g gemalen belegen kaas
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bedek met het deeg.
- Kook de spruiten 5 min. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de ui in ringen en de worst in plakjes. Verdeel de spruiten, appel, worst en de ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de slagroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven.
Bewaartip: Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 170 C.
Ingrediënten
|
Bewaartip: Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 170 C. |