Speculaascupcakes
Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie.
Porties
12stuks
|
Prep Tijd
20minuten
|
Ingrediënten
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 2 eireren
- 3 el volle melk
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 125 g roze glazuur
- 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
- Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
- Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
- Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.
Keukenspullen:
- muffinvorm met 12 holtes
- 12 papieren cakevormpjes
Ingrediënten
|
Keukenspullen:
|