Rendangballetjes met snijbonen
Porties
4personen
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 300 gr basmatirijst
- 1 ui
- 500 gr rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 1 mespunt zout
- 4 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 el arachideolie
- 100 gr boemboe rendang vlees
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 800 gr ongesneden snijbonen
- 2 el seroendeng
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
- Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 4 min. rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.
Ingrediënten
|
|