Pita met miniburgers en courgette

 
Afbeelding en recept copyright 15gram.be
Print Friendly, PDF & Email
Porties
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 700 gr lamsgehakt
  • 4 pitabroodjes
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie, gehakt
  • Citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 tl ketchup
  • paneermeel
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • peper & zout
  1. Pel en snipper het sjalotje. Fruit deze in een koekenpan tot de sjalot zacht en glazig is in olijfolie. Laat het even afkoelen en drogen op keukenpapier.
  2. Meng het gehakt met de gebakken sjalot en de helft van de peterselie in een kom. Kruid het geheel naar smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg eventueel paneermeel toe voor een steviger geheel en meng alles goed. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
  3. Snijd de courgette in dunne plakjes. Bestrijk de gesneden courgette met olijfolie en grill ze tot ze gaar zijn. Kruid de courgettes met wat peper en zout.
  4. Maak een sausje door de mayonaise, yoghurt en ketchup goed te mengen met wat druppels citroensap, cayennepeper, peper en zout.
  5. Maak met vochtige handen 12 kleine hamburgertjes van het gehaktmengsel. Bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze in de koekenpan.
  6. Verwarm de pitabroodjes enkele minuten in de oven of in een broodrooster. Snijd ze middendoor in halve cirkels. Vouw ze open en vul ze met de hambergers en de courgettes. Bestrooi het geheel met de overgebleven peterselie en vul ze met de saus.
Porties
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 700 gr lamsgehakt
  • 4 pitabroodjes
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie, gehakt
  • Citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 tl ketchup
  • paneermeel
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • peper & zout
  1. Pel en snipper het sjalotje. Fruit deze in een koekenpan tot de sjalot zacht en glazig is in olijfolie. Laat het even afkoelen en drogen op keukenpapier.
  2. Meng het gehakt met de gebakken sjalot en de helft van de peterselie in een kom. Kruid het geheel naar smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg eventueel paneermeel toe voor een steviger geheel en meng alles goed. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
  3. Snijd de courgette in dunne plakjes. Bestrijk de gesneden courgette met olijfolie en grill ze tot ze gaar zijn. Kruid de courgettes met wat peper en zout.
  4. Maak een sausje door de mayonaise, yoghurt en ketchup goed te mengen met wat druppels citroensap, cayennepeper, peper en zout.
  5. Maak met vochtige handen 12 kleine hamburgertjes van het gehaktmengsel. Bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze in de koekenpan.
  6. Verwarm de pitabroodjes enkele minuten in de oven of in een broodrooster. Snijd ze middendoor in halve cirkels. Vouw ze open en vul ze met de hambergers en de courgettes. Bestrooi het geheel met de overgebleven peterselie en vul ze met de saus.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X