Mexican streetsalad
Porties
4personen
|
Prep Tijd
40minuten
|
Ingrediënten
- 2 maiskolven (schoongemaakt)
- 2 rode paprika's (schoongemaakt)
- 1 courgette (in plakken van 1 cm)
- 2 rode pepers
- 6 el olijfolie
- 2 blikken kidneybonen ((a 400 g), uitgelekt)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 bakje koriander ((15 g), blaadjes grofgesneden)
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 citroen (uitgeperst)
- 1 krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
- Gebruikt u de barbecue, steek deze dan aan. Breng een pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de paprika's in grote stukken en doe met de courgette en rode pepers in een kom. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten en pepers 6 min. op de barbecue of in de grillpan, eventueel in porties. Keer regelmatig. Doe de gegrilde groenten in een schaal, houd de pepers apart.
- Bestrijk de mais met 2 el olie en gril 10 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig.
- Snijd de rode pepers heel fijn. Houdt u van minder pittig, verwijder dan eerst de zaadlijsten. Meng de pepers met de bonen, knoflook, koriander, het komijnzaad en citroensap.
- Snijd de maiskorrels van de kolven. Verdeel de sla over een schaal en schep het bonenmengsel erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten en mais erover. Lekker met stokbrood, crème fraîche en stukjes Manchego (kaas).
Ingrediënten
|
|