Marijn’s Pikante kipburger
Een broodje met pit.
Porties
2personen
|
Prep Tijd
30minuten
|
Ingrediënten
- 350 g AH kipfilethaasjes
- 2 AH Italiaanse bollen
- 1 zakje AH Land kers melange (zak 80 gram)
- 50 ml ketjap manis
- 1 Zoete chilisaus
- 1 Tomaat
- 3 á 4 theelepels Pittige sambal
- Zout & Peper
- Snijd de kipfilethaasjes in kleine stukje en doe deze in een kom.
- Marineer de stukjes kip met 50 ml Ketjap Manis, 2 eetlepels chilisaus en 3 á 4 theelepels sambal (dit ligt eraan hoe pittig u uw pikante kipburger wil hebben).
- Laat de gemarineerde kipstukjes ongeveer 15 minuten in de koelkast staan, zodat de marinade goed kan intrekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipstukjes goed bruin. Voeg tijdens het bakken zout en peper naar smaak toe.
- Snij de Italiaanse bollen en bedek de bodem van het broodje met een bedje van sla en schijfjes tomaat.
- Beleg de bollen met de pikante kipstukjes en maak het geheel af met chilisaus naar smaak
Ingrediënten
|
|