Lasagnepakketjes met raapstelen

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 4 bosjes raapstelen (ca. 400 g)
  • 1 stuks prei
  • 4 stuks lange lasagnevellen (Grand'Italia)
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 bakje vissaus witte wijn (150 g)
  • zout
  • 1 stuks peper (versgemalen)
  • 1 bakje jumbo garnalen (100 g)
  • 8 blaadjes verse basilicum
  1. Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen en grof snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden. In wijde pan ruim water aan de kook brengen en lasagnevellen in 8 à 10 minuten beetgaar koken, met spatel voorkomen dat vellen aan elkaar gaan plakken. Intussen in pan boter verhitten. Preiringen ca. 5 minuten zachtjes bakken. Intussen raapstelen met weinig water ca. 3 minuten koken. Vissaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vier borden voorverwarmen. Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Raapstelen in gedeelten door prei scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lasagnevellen in vergiet laten uitlekken en op warme borden leggen. Raapstelenmengsel aan één kant van vellen scheppen en andere helft van lasagnevel erover vouwen. Garnalen door saus roeren en saus over lasagnepakketjes schenken. Garneren met blaadjes basilicum.
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 4 bosjes raapstelen (ca. 400 g)
  • 1 stuks prei
  • 4 stuks lange lasagnevellen (Grand'Italia)
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 bakje vissaus witte wijn (150 g)
  • zout
  • 1 stuks peper (versgemalen)
  • 1 bakje jumbo garnalen (100 g)
  • 8 blaadjes verse basilicum
  1. Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen en grof snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden. In wijde pan ruim water aan de kook brengen en lasagnevellen in 8 à 10 minuten beetgaar koken, met spatel voorkomen dat vellen aan elkaar gaan plakken. Intussen in pan boter verhitten. Preiringen ca. 5 minuten zachtjes bakken. Intussen raapstelen met weinig water ca. 3 minuten koken. Vissaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Vier borden voorverwarmen. Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Raapstelen in gedeelten door prei scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lasagnevellen in vergiet laten uitlekken en op warme borden leggen. Raapstelenmengsel aan één kant van vellen scheppen en andere helft van lasagnevel erover vouwen. Garnalen door saus roeren en saus over lasagnepakketjes schenken. Garneren met blaadjes basilicum.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X