Kruidige kipballetjes in tomatensaus
Laat je verrassen door deze overheerlijke kipballetjes
Porties
8personen
|
Prep Tijd
20minuten
|
Ingrediënten
- 400 g kipgehakt
- 1 uit (grofgeraspt)
- 2 tl piment
- 4 el pijnboompitten (geroosterd)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- zout & versgemalen peper
- Zet deze ingrediënten op mijn lijst Bereiden In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.
TIP: Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).
Ingrediënten
|
TIP: Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site). |