Kip ketjap met komkommeratjar

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 2 stuks komkommer
  • 5 el chilisaus fles 250 ml
  • 3 el azijn
  • 300 g witte rijst
  • 3 el ketjap manis flesje 250 ml
  • 1 el sambal badjak potje 200 g
  • 400 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  1. Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 2 stuks komkommer
  • 5 el chilisaus fles 250 ml
  • 3 el azijn
  • 300 g witte rijst
  • 3 el ketjap manis flesje 250 ml
  • 1 el sambal badjak potje 200 g
  • 400 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  1. Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X