Kip ketjap met komkommeratjar
Porties
4personen
|
Prep Tijd
25minuten
|
Ingrediënten
- 2 stuks komkommer
- 5 el chilisaus fles 250 ml
- 3 el azijn
- 300 g witte rijst
- 3 el ketjap manis flesje 250 ml
- 1 el sambal badjak potje 200 g
- 400 g kipfilet
- 4 el zonnebloemolie
- Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
Ingrediënten
|
|