Kaiserschmarren

 
Oostenrijkse kaiserschmarren, een heerlijk luchtige variatie op de Hollandse pannenkoek.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 4 stuks eieren
  • 50 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 ml volle melk
  • 40 g boter
  • 2 g poedersuiker
  • 100 g kersenjam
  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
  2. Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
  3. Bestuif de kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer met de jam.
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 4 stuks eieren
  • 50 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 ml volle melk
  • 40 g boter
  • 2 g poedersuiker
  • 100 g kersenjam
  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
  2. Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
  3. Bestuif de kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer met de jam.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X