Hamburger gezond

 
Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar houmous en salsa.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 2 stuks courgette
  • 1 schaal tastytomtrostomaten
  • 1 teen knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 40 g pittige rucola
  • 4 stuks steak tartaar
  • 4 stuks meergranenbollen
  • 4 el houmous
  • 4 el salsa mild (pot 300 g)
  1. Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe ¾ van de olie met de knoflook en helft van de de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Leg de groenten in de rest van de rucolaolie en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
  3. Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
  4. Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de houmous. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk broodje een tartaartje en schep er 1 el salsa op. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.

Variatietip:  Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.

Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 2 stuks courgette
  • 1 schaal tastytomtrostomaten
  • 1 teen knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 40 g pittige rucola
  • 4 stuks steak tartaar
  • 4 stuks meergranenbollen
  • 4 el houmous
  • 4 el salsa mild (pot 300 g)
  1. Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe ¾ van de olie met de knoflook en helft van de de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Leg de groenten in de rest van de rucolaolie en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
  3. Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
  4. Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de houmous. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk broodje een tartaartje en schep er 1 el salsa op. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.

Variatietip:  Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X