Geroosterde ananas met kaneelijs

 
Als de kolen dan toch gloeien, dan maken we ook het toetje op de barbecue.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1 ananas
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 el witte bastardsuiker
  • 4 bollen kaneelijs
  1. Steek de barbecue aan. Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in 8 parten en verwijder de harde kern. Meng de vanillesuiker en basterdsuiker. Schep de ananas hierin om. Laat afgedekt 1 uur staan. Schep tussendoor een paar keer om. Laat de ananas boven het suikermengsel een beetje uitlekken en bewaar het suikermengsel. Rijg de ananas aan de barbecuepennen.
  2. Rooster de ananas 10 min. op de barbecue. Keer regelmatig en schep er af en toe wat van het suikermengsel over. Doe dit voorzichtig, zodat er niet te veel op de kolen van de barbecue druipt. Serveer de gegrilde ananas met het kaneelijs. Serveer direct.

Variatietip: Voor volwassenen: besprenkel de gegrilde ananas eventueel met een beetje rum (slijterij).

Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1 ananas
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 el witte bastardsuiker
  • 4 bollen kaneelijs
  1. Steek de barbecue aan. Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in 8 parten en verwijder de harde kern. Meng de vanillesuiker en basterdsuiker. Schep de ananas hierin om. Laat afgedekt 1 uur staan. Schep tussendoor een paar keer om. Laat de ananas boven het suikermengsel een beetje uitlekken en bewaar het suikermengsel. Rijg de ananas aan de barbecuepennen.
  2. Rooster de ananas 10 min. op de barbecue. Keer regelmatig en schep er af en toe wat van het suikermengsel over. Doe dit voorzichtig, zodat er niet te veel op de kolen van de barbecue druipt. Serveer de gegrilde ananas met het kaneelijs. Serveer direct.

Variatietip: Voor volwassenen: besprenkel de gegrilde ananas eventueel met een beetje rum (slijterij).

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X