Caribische aardappel met braadworst
Porties
4
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappel
- 4 el arachideolie
- 1 tl Euroma by Jonnie Boer Caribbean Spice
- 4 varkensbraadworsten
- 400 gr babymaïskolfjes
- 1 eetrijpe mango
- 15 gr verse Koriander
- 400 gr sperziebonen
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook 3 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen samen met de Caribbean spice op middelhoog vuur in 12 min. gaar. Schep regelmatig om.
- Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom gaar. Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de rest van de olie en gril rondom de laatste 3 min. met de worsten mee.
- Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min. Schep om met de mais, mango en helft van de koriander. Bestrooi met peper. Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander. Serveer de aardappelen met de worst en sperziebonen.
Ingrediënten
|
|